Aszaltparadicsomkrémes nyers lenmagkenyér


Egyik nap aszalt paprikás-hagymás-lenmagos nyers kenyeret készítettem Mannatural ihletésre, de egy kicsit átvariáltam az ízlésem szerint.

3-4 paprikát, 1 vöröshagymát, 5-6 gerezd fokhagymát egy kis vízzel és sóval összeturmixoltam sűrűbb masszává. Ebbe az alapba tettem bele egy csészényi házi zabtejből visszamaradt zabtörmeléket, másfél kávédarálónyi megőrölt sárga lenmagot.

A masszába hintettem még napraforgómagot, egész sárga és barna lenmagot is. Annyi útifű maghéjat adtam még hozzá, hogy gyúrható “tésztát” kapjak. Hagytam míg a lenmag és az útifú maghéj megszívja magát, besűrűsödik, megkeményedik a massza, majd veknivé formáztam, és késsel elszeleteltem. Az elszeletelt “kenyér” szeleteket az aszalóba tettem és addig aszaltam, míg a külseje ropogós nem lett, a belseje pedig puha, mint a kenyérnek.

Tegnap így fogyasztottam:

Az aszalt “kenyér” alapra rákentem egy kis érett avokádót (ez volt a “vaj”, ami teljesen érett állapotban tényleg olyan puha és olyan tejszínes ízű, mint a vaj), pakoltam rá uborkát, retket és kis paradicsomot.
Finom sós ízecskék 🙂

Ma pedig így:

Néhány szelet aszalt paradicsomot turmixoltam össze fél piros kápia paprikával, sóval és egy kis vízzel. Semmiféle más fűszert nem adtam hozzá, mert nem hiányzott bele. Ez így volt tökéletes. Rákentem a kenyérre, uborkával, újhagymával, olívabogyóval fogyasztottam. Fini volt így is! 🙂
Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!