Az aszalt szilva remek antioxidáns és székletlazító tulajdonságokkal rendelkezik. Nem csak önmagában eheted, rágcsálhatod, hanem levesként is elkészítheted, nagyon egyszerű.
Ráadásul még főznöd sem kell, és nagyon finom. 🙂
Nyers módra készítettem el (szokás szerint).
Korábbi aszaltgyümölcs levesem adta az ötletet, ami szintén nagyon finomra sikerült.
Hozzávalók: néhány szem aszalt szilva, víz, egy marék kesudió, méz (vagy más egészséges édesítő), kis citromlé, vanília por, kis fahéj
Elkészítés: Az aszalt szilvát beáztatjuk előző este. Másnap az áztató vizével együtt és a kesudiót hozzáadva, alaposan, krémesre turmixoljuk egy kis plusz növényi tej hozzáadásával (én máktej – zabtej keverékét használtam). Édesítjük, beleteszünk ízlés szerinti citromlevet, fahéjt és vanília port (ez utóbbi elhagyható).
Megjegyzés: a kesudió a tejszín állagot biztosítja, ha krémeset szeretnél, ne hagyd ki.
Tálalni lehet aszalt gyümölcsöket beleszórva vagy aszalt szilvával.
Jó étvágyat! 🙂