Felvágottak, és más zsiradékok helyett egészséges megoldás, ha teljes kiőrlésű kenyeredet otthon készített kencével kened meg, pl. avokadókrémmel. Az avokadó jó lúgosító gyümölcs, érdemes felhasználni, és többször beiktatni a hétköznapokba. Az avocadó krém gyorsan elkészíthető finomság.
Fontos, hogy érett, puha avokadót használjunk hozzá, a kemény avokadó keserű ízű. A puhának szinte nincs is íze, így kiválóan ízesíthető olyanra, amilyenre mi szeretnénk. Az elkészített avokadó krémet hűtőben tároljuk, és lehetőleg másnap használjuk el, mert könnyen megbarnul.
Hozzávalók:
2 puha avokadó, csipetnyi só, kis bors, kis gerezd fokhagymának a fele, kis majonéz, mustár (csöpp tejföl is tehető bele, de el is hagyható)
Elkészítés:
Az avokadót meghámozzuk, eltávolítjuk a magot, majd összekockázzuk egy tálban, sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük a csöpp mustárt, majonézt, és az egészet összebotmixereljük.
Fincsi! Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Kedves Nóra! Mindenek előtt nagyon szép napot kívánnék!
Nem vagyok túl régi „avokádó használó”, de nagyon megszerettem!Én a következőképp készítem el. Az avokádó húsát kikaparom egy tálba, majd meglocsolom citrommal. Teszek pici hagymát, sót, borsot, egy kanál tejfölt, egy mokkáskanálnyi frissen őrölt köménymagot és koriandert, egy pici paradicsomot, és ami nem biztos, hogy a diéta egészséges része, egy mokkás csípős paprikát. Ezt az egészet turmixolom össze! Ami nagyon érdekes, hogy a balesetünk napján vettem először életemben egy darabot, mondván, hogy itt az idő a kóstolásra! Majd, a csomagtartóban tönkre ment, tele volt minden üvegszilánkkal, így a próba nem valósult meg. Majd mikor már járni tudtam, gondoltam, azért is veszek! Ezt követően, folyamatosan volt a hűtőben, minden nap ettem! Majd később tudtam meg, hogy csökkenti a csontízületi gyulladásokat,jelentős mennyiségű E-vitamint, Magnéziumot tartalmaz,így tökéletes étek volt a gyógyulásban!
Mindenképp megkóstolom az imént javasolt változatot is!
Köszönöm, hogy leírhattam! Tisztelettel Kata