Brokkolis cukkinispagetti avokádós magtejföllel, aszalt gombapörkölttel






Ebédre készítettem, de fotózás után a kóstolgatásból az lett, hogy na még egy falatot, na még egy falatot, és be is lapátoltam az egészet tízóraira… Hát ilyent!!!

Ajánlom a hagyományos nokedlis gombapörkölt helyett, mert ízvilágban ugyanolyan, viszont egészségesebb.

Hozzávalók:

– spagettihez: 1-2 rózsányi friss brokkoli, fél közepes méretű cukkini,

– avokádós magtejfölhöz: kb. negyed érett, puha avokádó, 1 evőkanál kesudió, 2 evőkanál előre beáztatott napraforgómag, himalaya só, 1,5 gerezd fokhagyma, víz, kb. fél citrom leve

– aszalt gombapörkölt: gomba, extra szűz olívaolaj, himalaya só, pirospaprika, fűszer (ízlés szerint)

Elkészítés:

Cukkinispagetti: A cukkinit meghámozzuk (ha háztáji bio fajta, akkor a héját rajta lehet hagyni) majd csíkokra vágjuk vagy lespirálozzuk. A brokkolit jól megmossuk, és egy-két rózsáját kis darabokra szedjük.

Avokádós magtejföl: A hozzávalókat annyi vízzel összeturmixoljuk, hogy tejföl sűrűségű masszát kapjunk.

Aszalt gombapörkölt: Az extra szűz olívaolajba belekeverünk egy kis pirospaprikát, himalaya sót és tetszés szerinti fűszereket, majd a tisztított és szeletelt gombát beleforgatjuk, és az aszalóban (vagy radiátoron) kicsit átmelegítjük, kicsit megaszaljuk.

Tálalás: A cukkinispagettire tesszük az avokádós magtejfölt, és erre az aszalt gombapörkölt kerül.

(Tipp: Ha éppen a család rendes gombapörköltet eszik, akkor szedhetsz nyugodtan abból a tetejére aszalt gombapörkölt helyett)

Jó étvágyat!




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

2 hozzászólás to “Brokkolis cukkinispagetti avokádós magtejföllel, aszalt gombapörkölttel”

  1. judit szerint:

    koszonom, most ettem ELOSZOR cukkinit/miert ?nem tudom/ en csak lereszeltem/spiral meg nincs/ es a tobbi ugyan az /tobb broccolival/ nagyon finom volt

  2. Gönczy Hajnalka szerint:

    SZIA!Pompás recept!! Gratulálok!Próbáljuk ki kókusz olajjal is!

Szólj hozzá, mondd el véleményed!