Nem hazudok, ha azt mondom, hogy 10 perc alatt lazán megvolt a mai ebédem. És annyira mennyei finom volt, kicsit ki voltam már éhezve egy kis sósságra.
Mellé a friss, ropogós uborkás cukkini pedig nem hittem volna, hogy ennyire jól fog esni a tofuval. Először csak fél adagot tettem magamnak belőle, aztán gondoltam egyet, és az egészet odaburítottam a tofu mellé.
Hozzávalók: 3-4 szelet füstölt tofu, pici olívaolaj, mézes-mustáros fűszerkeverék, 1 evőkanál mustár, cukkini, uborka
Elkészítés: A cukkinit vékonyra szeleteljük (vagy lespirálozzuk), az uborkát kockákra szeleteljük, és a kettőt összekeverjük. Nem igényel ízesítést, sózást, a tofu bőven ad annyi ízt, amennyi ehhez az ételhez kell. Az olívaolajba belekeverjük a fűszerkeveréket, és a mustárt, majd bepácoljuk a tofut. Utána pedig forró serpenyőben kisütjük. Néhány perc alatt már készen is van.
Jó étvágyat! 🙂
Szia! A mustáros-mézes fűszerkeveréket így lehet készen venni? Köszi!
Igen, és szerencsére nincs benne nátrium-glutamát sem. De otthon is készíthető házilag egy kis mustáros pác: olívaolaj, mustár, kis méz és ízlés szerinti fűszer.