Fahéjas szilvakrémleves kesutejszínnel






Mennyei finom, főleg érett szilvából igazán ízletes, frissítő, őszi élő, nyers krémleves. Azaz főzés nélkül készült, így megmaradnak benne az értékes vitaminok, enzimek.

Tejet, tejterméket, lisztet, cukrot nem tartalmaz.

Villámgyorsan elkészíthető, laktató ebéd.

Hozzávalók: 5 érett szilva, 1-2 szelet avokádó, egy marék (kb. 15 szem) kesudió, csipet vanília por, nagyobb csipet őrölt fahéj, agavé szirup (vagy méz) ízlés szerint, kis víz, ízfokozónak: pár szem málna

Elkészítés: A kesudiót annyi vízzel összeturmixolom, hogy folyós, de sűrű, tejszínszerű állagot kapjak. Ebbe teszek egy kis vanília port és egy kis agavé szirupot (ízlés szerint). Közben a szilvából 3-at, négyet kimagozok, majd turmixgépbe téve, a kesutejszínt hozzáöntve, egy kis fahéjjal megbolondítva, a málnát és egy kis avokádót hozzátéve (hogy krémesebb legyen) jól összeturmixolom. A maradék szilvahúst kis kockákra vágjuk, és azt szórjuk a levesbe.

Én citromfűvel díszítettem. Nagyon finom, még a tányért is kinyaltuk utána. 🙂

Jó étvágyat!

u.i: Amúgy is! Miért főznénk agyon? Egy amúgy lúgosító hatású gyümölcsöt a főzés által miért varázsolnánk savasító hatásúvá? Mikor így frissen, természetes állapotában is rendkívüli finomságok születhetnek szilvából.




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

2 hozzászólás to “Fahéjas szilvakrémleves kesutejszínnel”

  1. Gönczy Hajnalka szerint:

    Kedves Nóri!Mindig szívesen olvasom az újdonságaidat.Mi van akkor,ha valaki pontosan a kesudióra allergiás és nem tud róla? Milyen magyar termékkel helyettesíted?Úgy tudom genetikailag kódolva vannak bennünk az európai gyümölcsök illetve zöldségek,tehát nem biztos hogy ugyan-úgy felszívódik
    az új v.különleges étel.Üdv. Hajnalka

  2. Winklerné Vámosi Nóra szerint:

    Szerintem héjától megpucolt mandula megfelel erre a célra. De ebből a receptből ki is hagyható, ha van benne avokádó, az is krémesítő hatású levesekbe.
    Dr. Douglas N. Graham erről mást ír, 80/10/10 könyve 133. oldalán, kicsit meredek, tudom. 🙂 Azt írja, hogy minden ember a trópusokról származik, ezért a legideálisabb számára a trópusi gyümölcs, hiszen az emberi faj onnan szétszóródva népesítette be a többi területet.
    “Az ember anatómiailag és fiziológiailag is alkalmazkodott a trópusi ételekhez, főként a gyümölcsökhöz ….” stb.
    Aztán hogy hol az igazság …. – azt hiszem, nem tudjuk meg sose pontosan.
    Persze az, hogy hogyan érkezik hozzánk, hazánkba, környezetszennyezés … stb. – az már egy másik téma…

Szólj hozzá, mondd el véleményed!

Powered by WordPress | For Free T-Mobile Phones visit www.BestInCellPhones.com | Thanks to iCellPhoneDeals.com, MMORPG Games and Fat burning furnace review

A weboldal sütiket (cookie) használ, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldal további olvasásához kérem engedélyezd a sütiket. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Az oldalon megjelenő cikkek kizárólag tájékoztató jellegűek, azok tartalmáért felelősséget nem vállalunk.
Az oldalon közölt információk nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, hogy minden esetben feltétlenül kérd ki orvosod tanácsát is.


FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, ADATVÉDELEM