Lilahagymás paradicsomsaláta






Isteni finom, könnyű, light-os, alacsony kalóriatartalmú, fogyókúrás saláta recept. A lilahagyma olyan fincsi ízt ad neki, hogy nem kell még öntet sem rá.

Sem ecetes, sem joghurtos. Ha mégis hiányolnád, egy kis citromleves-olívaolajos-fokhagymás öntetet csepegtethetsz rá, vagy egy kis balzsamecetet fújhatsz rá, de szerintem ennél a salátánál kihagyható.

Hozzávalók:

1 nagy paradicsom, egy kisebb lilahagyma, egy szelet avokádó, pár szelet sárga húsú paprika, csipetnyi himalaya só (akár el is hagyható)

Elkészítés:

A hozzávalókat felszeleteljük kockára, a lilahagymát csíkokra szedjük, és egy tálba tesszük őket, jól összekeverjük, megszórjuk egy nagyon kis csipet himalaya sóval, és egy ideig állni hagyjuk. A sótól a zöldségek kicsit levet eresztenek, és a lila hagymának gyengül az ereje, így a zöldségekből kiáradó csöppnyi lé nagyon finom salátaöntetként funkcionál.

Egy kicsit tartalmasabb salátát kapunk, ha ízesített mandulasajtot adunk hozzá felkockázva.

Csókolózni persze nem kell utána! 🙂

Jó étvágyat!




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

5 hozzászólás to “Lilahagymás paradicsomsaláta”

  1. Gönczy Hajnalka szerint:

    Kedves Nóri?Hol szerezted be az agar-agart és mire jó?Továbbá szeretnék olvasni török mogyoróval készíthető finom ságokról,szép termés van az idén.Hajnalka

  2. Winklerné Vámosi Nóra szerint:

    Az agar-agart szerintem minden bio-, reformboltban lehet kapni, kocsonyásításra jó. Olyan, mint a zselatin, csak növényi alapanyagú.
    Török mogyorót tehetsz minden receptbe, ahol mandula van írva, az olajos magvak közül sok felcserélhető egymással.

  3. Szaffina szerint:

    Hm….. 🙂 ma ezt eszem ebédre! 🙂

  4. Onodiné Anita szerint:

    egy olyan kérdésem enne hogy a Himalálya só mit tud? miért különleges? Én nátrium szegény sót használok, az orvosom ezt javasolja vese és keringés rendszeri betegeknek. meg napi 3 gramm só… szerintem ha zellert vagy zöldség zöldet teszünk a salihoz akkor ad neki egy sós ízt és ne kel külön sózni. Ezt már évek óta csinálom mert vese elégtelenség miatt ne ehetek sok sót. Nem is egészséges megköti a vizet.illetve bors helyet a borsika füvet ennek igen jó íze van és a salátáknak is ad egy különleges ízt 🙂

  5. Winklerné Vámosi Nóra szerint:

    Szia!
    Itt írtam a Himalaya sóról, én is ezt használom:
    http://www.fittnok.hu/himalaya-so-a-lugosito-so
    Igen, a fűszerezés, a sózás helyett nagyon jó alternatíva 🙂

Szólj hozzá, mondd el véleményed!