Isteni finom, könnyű, light-os, alacsony kalóriatartalmú, fogyókúrás saláta recept. A lilahagyma olyan fincsi ízt ad neki, hogy nem kell még öntet sem rá.
Sem ecetes, sem joghurtos. Ha mégis hiányolnád, egy kis citromleves-olívaolajos-fokhagymás öntetet csepegtethetsz rá, vagy egy kis balzsamecetet fújhatsz rá, de szerintem ennél a salátánál kihagyható.
Hozzávalók:
1 nagy paradicsom, egy kisebb lilahagyma, egy szelet avokádó, pár szelet sárga húsú paprika, csipetnyi himalaya só (akár el is hagyható)
Elkészítés:
A hozzávalókat felszeleteljük kockára, a lilahagymát csíkokra szedjük, és egy tálba tesszük őket, jól összekeverjük, megszórjuk egy nagyon kis csipet himalaya sóval, és egy ideig állni hagyjuk. A sótól a zöldségek kicsit levet eresztenek, és a lila hagymának gyengül az ereje, így a zöldségekből kiáradó csöppnyi lé nagyon finom salátaöntetként funkcionál.
Egy kicsit tartalmasabb salátát kapunk, ha ízesített mandulasajtot adunk hozzá felkockázva.
Csókolózni persze nem kell utána! 🙂
Jó étvágyat!
Kedves Nóri?Hol szerezted be az agar-agart és mire jó?Továbbá szeretnék olvasni török mogyoróval készíthető finom ságokról,szép termés van az idén.Hajnalka
Az agar-agart szerintem minden bio-, reformboltban lehet kapni, kocsonyásításra jó. Olyan, mint a zselatin, csak növényi alapanyagú.
Török mogyorót tehetsz minden receptbe, ahol mandula van írva, az olajos magvak közül sok felcserélhető egymással.
Hm….. 🙂 ma ezt eszem ebédre! 🙂
egy olyan kérdésem enne hogy a Himalálya só mit tud? miért különleges? Én nátrium szegény sót használok, az orvosom ezt javasolja vese és keringés rendszeri betegeknek. meg napi 3 gramm só… szerintem ha zellert vagy zöldség zöldet teszünk a salihoz akkor ad neki egy sós ízt és ne kel külön sózni. Ezt már évek óta csinálom mert vese elégtelenség miatt ne ehetek sok sót. Nem is egészséges megköti a vizet.illetve bors helyet a borsika füvet ennek igen jó íze van és a salátáknak is ad egy különleges ízt 🙂
Szia!
Itt írtam a Himalaya sóról, én is ezt használom:
http://www.fittnok.hu/himalaya-so-a-lugosito-so
Igen, a fűszerezés, a sózás helyett nagyon jó alternatíva 🙂