Lilahagymás paradicsomsaláta






Isteni finom, könnyű, light-os, alacsony kalóriatartalmú, fogyókúrás saláta recept. A lilahagyma olyan fincsi ízt ad neki, hogy nem kell még öntet sem rá.

Sem ecetes, sem joghurtos. Ha mégis hiányolnád, egy kis citromleves-olívaolajos-fokhagymás öntetet csepegtethetsz rá, vagy egy kis balzsamecetet fújhatsz rá, de szerintem ennél a salátánál kihagyható.

Hozzávalók:

1 nagy paradicsom, egy kisebb lilahagyma, egy szelet avokádó, pár szelet sárga húsú paprika, csipetnyi himalaya só (akár el is hagyható)

Elkészítés:

A hozzávalókat felszeleteljük kockára, a lilahagymát csíkokra szedjük, és egy tálba tesszük őket, jól összekeverjük, megszórjuk egy nagyon kis csipet himalaya sóval, és egy ideig állni hagyjuk. A sótól a zöldségek kicsit levet eresztenek, és a lila hagymának gyengül az ereje, így a zöldségekből kiáradó csöppnyi lé nagyon finom salátaöntetként funkcionál.

Egy kicsit tartalmasabb salátát kapunk, ha ízesített mandulasajtot adunk hozzá felkockázva.

Csókolózni persze nem kell utána! 🙂

Jó étvágyat!




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

5 hozzászólás to “Lilahagymás paradicsomsaláta”

  1. Gönczy Hajnalka szerint:

    Kedves Nóri?Hol szerezted be az agar-agart és mire jó?Továbbá szeretnék olvasni török mogyoróval készíthető finom ságokról,szép termés van az idén.Hajnalka

  2. Winklerné Vámosi Nóra szerint:

    Az agar-agart szerintem minden bio-, reformboltban lehet kapni, kocsonyásításra jó. Olyan, mint a zselatin, csak növényi alapanyagú.
    Török mogyorót tehetsz minden receptbe, ahol mandula van írva, az olajos magvak közül sok felcserélhető egymással.

  3. Szaffina szerint:

    Hm….. 🙂 ma ezt eszem ebédre! 🙂

  4. Onodiné Anita szerint:

    egy olyan kérdésem enne hogy a Himalálya só mit tud? miért különleges? Én nátrium szegény sót használok, az orvosom ezt javasolja vese és keringés rendszeri betegeknek. meg napi 3 gramm só… szerintem ha zellert vagy zöldség zöldet teszünk a salihoz akkor ad neki egy sós ízt és ne kel külön sózni. Ezt már évek óta csinálom mert vese elégtelenség miatt ne ehetek sok sót. Nem is egészséges megköti a vizet.illetve bors helyet a borsika füvet ennek igen jó íze van és a salátáknak is ad egy különleges ízt 🙂

  5. Winklerné Vámosi Nóra szerint:

    Szia!
    Itt írtam a Himalaya sóról, én is ezt használom:
    http://www.fittnok.hu/himalaya-so-a-lugosito-so
    Igen, a fűszerezés, a sózás helyett nagyon jó alternatíva 🙂

Szólj hozzá, mondd el véleményed!

Powered by WordPress | For Free T-Mobile Phones visit www.BestInCellPhones.com | Thanks to iCellPhoneDeals.com, MMORPG Games and Fat burning furnace review

A weboldal sütiket (cookie) használ, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldal további olvasásához kérem engedélyezd a sütiket. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Az oldalon megjelenő cikkek kizárólag tájékoztató jellegűek, azok tartalmáért felelősséget nem vállalunk.
Az oldalon közölt információk nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, hogy minden esetben feltétlenül kérd ki orvosod tanácsát is.


FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, ADATVÉDELEM