Avokádókrémes tökspagetti — nem tűnik túl izgalmasnak, igaz? Pedig kisdobos becsszó, még a tányért is kinyaltam utána.
Elsőre nem is gondoltam, hogy ennyire finom lesz. Az ízek nagyon összepasszoltak, a nyers tök kellemes íztelenségét nagyszerűen ellensúlyozta a medvehagymával készített avokádó krém, aminek az ötletét Gitta blogjában olvastam.
Igazából az íze nagyon hasonlított ahhoz, mintha hagymás-tejszínes spagettit ettem volna. A hagyma ízt természetesen a medvehagyma és a fokhagyma adta, a tejszínes ízt pedig az avokádó, a tetején lévő sajtos ízt pedig az inaktív sörélesztő pehely biztosította.
Hozzávalók:
- a spagettihez: kisebb fél tök, egy kisebb sárgarépa, himalaya só,
- az avokádó krémhez: 1 érett avokádó, himalaya só, bors, 1 kisebb gerezd fokhagyma, 4-5 levél medvehagyma, kis citromlé
- a tetejére: újhagyma szára, egy csipet inaktív sörélesztő pehely (a sajtos íz helyettesítéséhez)
Elkészítés:
A tököt és sárgarépát nagyon vékony, spagettiszerű csíkokra vagdossuk. Az avokádókrémhez az avokádót meghámozzuk, magját kiszedjük, majd a puha húsát villával összenyomkodjuk. Ehhez adjuk a sót, borsot, fokhagymát, és apróra vágott medvehagymát, egy kis citromlevet, majd az egészet összekeverjük. Egy tálra halmozzuk a spagettit, ráborítjuk a medvehagymás avokádókrémet, majd megszórjuk felaprított újhagyma szárral és egy kis inaktív sörélesztő pehellyel.
Medvehagyma levelekkel és pár retek karikával tálaltam.
Élő, nyers étel, mely telis tele van életerővel, energiával, enzimekkel.
Jó étvágyat!