Régebben készítettem már ezt a finom desszertet, de szívesen készítek, ha éppen van itthon gyümölcslap. Most éppen kifogytam belőle, úgyhogy egyik nap állok is neki újra az aszalásának. Bár ilyen jó időkben inkább a friss gyümölcsöket kívánom, de alkalomadtán elmegy egy ilyen finom édesség is.
Főként, ha ilyen üdítő, pikáns citromkrémmel van töltve.
Hozzávalók: aszalt gyümölcslap
– citromkrémhez: 1 csésze natúr kesudió, kis víz, hogy turmixolható legyen, vanília por, méz (vagy más természetes édesítő), egy teáskanál kókusz olaj, ha túl hígra sikeredne: egy nagyon kevés útifű maghéj, egy citrom leve
– öntet: szintén a citromkrém, de kicsit hígabbra, vagy csokiöntetként: méz és kakaópor keveréke
Elkészítés:
A citromkrémhez a hozzávalókat összeturmixoljuk, majd egy kis útifű maghéjat adunk hozzá, hogy ne legyen túl folyós. Ne vigyük túlzásba, mert ha sokat raksz bele, akkor elveszi a citromkrém finom ízét. Ezért is tettem bele egy kis kókusz olajat, mert ez is szilárdít az állagán. A krémet elkészítés után tedd hűtőszekrénybe, míg kicsit megdermed a kókuszzsírtól.
Az elkészült krémet az aszalt gyümölcslapokra kenjük, feltekerjük, és már fogyaszthatjuk is. Nagyon finom, kissé savanykás ízű.
Nekem még az is savanyított rajta egy kicsit, hogy a gyümölcslapba aszalt meggyet turmixoltam, tehát a gyümölcslap nálam most alma, banán és aszalt meggy keveréke volt megaszalva.
Jó étvágyat! 🙂