
Két finomságot is készítettem az utóbbi időben csipkebogyóból, egy pohárkrémet és egy smoothiet. Mindkettő nagyon finomra sikerült.
A csipkebogyó, mint tudjátok, sok C-vitamint tartalmaz, általában teának szokták készíteni (de azt sem főzéssel, hanem áztatással), vagy lekvárt (sajnos ezt főzik és tartósítják). A legegészségesebb megoldás, ha csak úgy, önmagában, hőkezelés, tartósítás, szűrés nélkül fogyasztjuk egyben az egész termést (persze magok nélkül).
Csipkebogyós pohárkrém:
Egy nagy marék puha, dércsípett csipkebogyót kibeleztem (eltávolítottam a magokat), banánnal és vízzel krémes állagúra turmixoltam, majd mézzel édesítettem, hogy ne legyen túl savanyú. Aszalt vörös áfonyával, goji bogyóval, kókuszreszelékkel, menta ágacskával és banán darabokkal díszítettem a tetejét. Nagyon finom volt.
Csipkebogyós smoothie:
Mangót, körtét, csipkebogyót, khakit (datolyaszilva, sharon gyümölcs) turmixoltam kis vízzel. Isteni finom, ajánlom kipróbálásra. 🙂