Csipkebogyós finomságok






Két finomságot is készítettem az utóbbi időben csipkebogyóból, egy pohárkrémet és egy smoothiet. Mindkettő nagyon finomra sikerült.

A csipkebogyó, mint tudjátok, sok C-vitamint tartalmaz, általában teának szokták készíteni (de azt sem főzéssel, hanem áztatással), vagy lekvárt (sajnos ezt főzik és tartósítják). A legegészségesebb megoldás, ha csak úgy, önmagában, hőkezelés, tartósítás, szűrés nélkül fogyasztjuk egyben az egész termést (persze magok nélkül).

Csipkebogyós pohárkrém:

Egy nagy marék puha, dércsípett csipkebogyót kibeleztem (eltávolítottam a magokat), banánnal és vízzel krémes állagúra turmixoltam, majd mézzel édesítettem, hogy ne legyen túl savanyú. Aszalt vörös áfonyával, goji bogyóval, kókuszreszelékkel, menta ágacskával és banán darabokkal díszítettem a tetejét. Nagyon finom volt.

Csipkebogyós smoothie:

Mangót, körtét, csipkebogyót, khakit (datolyaszilva, sharon gyümölcs) turmixoltam kis vízzel. Isteni finom, ajánlom kipróbálásra. 🙂




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!

Powered by WordPress | For Free T-Mobile Phones visit www.BestInCellPhones.com | Thanks to iCellPhoneDeals.com, MMORPG Games and Fat burning furnace review

A weboldal sütiket (cookie) használ, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldal további olvasásához kérem engedélyezd a sütiket. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Az oldalon megjelenő cikkek kizárólag tájékoztató jellegűek, azok tartalmáért felelősséget nem vállalunk.
Az oldalon közölt információk nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, hogy minden esetben feltétlenül kérd ki orvosod tanácsát is.


FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, ADATVÉDELEM