Diós olívapástétom






Kenőmájas, húsos felvágottak, bolti adalékanyagos kencék helyett itt az a természetes, pikáns ízű növényi pástétom, a diós olívapástétom, mely alkalmas kenyerek, krékerek megkenésére.

Elkészítési ideje a mosogatással együtt csupán néhány perc, aki szereti az olívabogyót, annak ez is ízleni fog. A pástétom enyhe keserű ízét, amit az olívabogyó ad neki, a szendvicseden ellensúlyozhatod néhány finom, friss zöldséggel.

A recept a Legyen néktek eledelül recepteskönyv ötlete alapján készült.

Hozzávalók:

1 rész olívabogyó (magtalan), fél rész hámozott, előre beáztatott és megszárított dió, kis víz, ízesítésnek citromlé, pici fokhagyma és egy kis zellerlevél (szárított zeller is jó) + ha lágyítani szeretnéd az ízt és krémesebbé tenni, akkor néhány szem natúr, pörköletlen kesudiót is adhatsz hozzá. (ha az olívabogyó nem volt elég sós, akkor tehetsz hozzá egy csipet himalaya sót is, de előtte kóstold meg, mert az olívabogyó általában sós lében van tartósítva)

Elkészítés:

A hozzávalókat összeturmixoljuk annyi vízzel, hogy sűrű, de könnyen kenhető masszát kapjunk. Ha készen van, már ehetjük is.

További kencéket találhatsz az oldalamon itt: Növényi pástétomok, kencék




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!