Nem hangyába hempergettem ezt a természetes alapanyagokból álló raffaello golyócskát, mégha a látszat csal is. 🙂
A kókuszgolyó chia magba lett meghempergetve, ami igen gazdag omega-3 zsírsavakban, és antioxidánsokban.
A chia mag nem változtat az étel ízén, viszont plusz tápanyagokkal gazdagítja azt.
Hozzávalók:
1 kisebb csésze kesudió, vanília por, méz (vagy agavé szirup), víz, kókuszreszelék, 1 evőkanál kókuszzsír, chia mag (ha szükséges: útifű maghéj)
Elkészítés:
A kesudiót turmixgépbe tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Beleteszünk egy csipet vanília port és megédesítjük mézzel (vagy agavé sziruppal). Jó alaposan összeturmixoljuk.
Tejszín sűrűségű masszát kell, hogy kapjunk. Beletesszük az 1 evőkanál kókuszzsírt, és annyi kókuszreszeléket szórunk bele, hogy gyúrható masszát kapjunk. (A kókuszreszelék egy részét helyettesíthetjük egy kis útifű maghéjjal is).
A masszából kézzel golyókat formálunk, majd meghempergetjük chia magban. Hűtőbe tesszük, és tálalásig ott tároljuk.
(Megjegyzés: Ne ijedj meg, ha kicsit lágyabb, hűtőbe téve a kókuszzsírtól keményebb állagot fog majd kapni, ha megdermed)
Jó étvágyat! 🙂