Kókuszos, mákos golyó






Máktejből megmaradt mákból készítettem ezt a finom mákos golyót.

Isteni finom, ki ne dobd a maradékot. Ugyan már kicsit veszített értékéből és zamatából, de bátran felhasználható, akár nyers torta alap is lehet belőle.

A máktejből megmaradt mákhoz őrölt mandulát kevertem. Datolyát aprítottam aprítógépben vajszerű masszává (datolyavaj) és ezt a mák-mandula keverékhez gyúrtam. (Datolya helyett lehet mazsola vagy más aszalt gyümölcs is)

Golyócskákat formáltam belőle és kókuszreszelékben meghempergettem.

Lehet még dúsítani pl. zabpehellyel, sőt, egy kis reszelt almát is elbírt volna.

Jó étvágyat! 🙂




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!