Kölesfasírozott






Hús nélkül is lehet egészséges fasírozottat készíteni gabonából, pl. kölesből. Ez azoknak jó megoldás, akik szeretnének lemondani a savasító hatású húsos ételekről, ugyanakkor szeretnék érezni a régi, megszokott ízeket is.

Jóformán majdnem ugyanúgy készül, mint a húsból készült fasírozott, kicsit lágyabb, porhanyósabb állagú lesz.

Hozzávalók:

1 csésze köles, himalaya só, petrezselyemzöld (vagy szárított petrezselyem) piros fűszerpaprika, 1 gerezd fokhagyma, 1 kisebb vagy fél nagyobb vöröshagyma, bors, kis vegamix, 1-2 evőkanál lenmag (sárga), víz, zsemlemorzsa, kókuszzsír a sütéshez

Elkészítés:

A kölest alaposan megmossuk, négyszer-ötször is átöblítsük, hogy ne legyen főzés után kellemetlen utóíze. Addig mosd, míg a vize átlátszóan tiszta nem lesz. Ezután feltesszük főni 3-szoros mennyiségű sós, vegamixes vízben, és kb. 15-10 perc alatt puhára főzzük. Ha készen van, kihűtjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót: sót, borsot, piros fűszerpaprikát, 1 gerezd reszelt fokhagymát, apróra vágott vöröshagymát. A lenmagot ledaráljuk kávédarálóban, majd annyi vízzel összekeverjük, hogy tojás sűrűségű masszát kapjunk. Ez a massza fogja a tojást helyettesíteni, hogy összefogja valami a fasírozottat. (ha tojást fogyasztasz, természetesen azt is tehetsz bele). A lenmagos masszát a többi alapanyaghoz adjuk, jól összegyúrjuk, majd golyókat formálunk belőle, amit ellapítunk, és zsemlemorzsába (legjobb a tönköly morzsa) forgatunk.

(morzsába forgatva sütés előtt)

Kókuszzsírban sütjük ki. Lehetséges kis olajjal meglocsolva a sütőbe is tenni, így kevesebb olajat vesz fel.

(sülnek a kókuszzsírban a kölesfasírtok)

Salátával körítve, vagy bármilyen más főzelékkel együtt is tálalhatjuk.

Jó étvágyat!




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!

Powered by WordPress | For Free T-Mobile Phones visit www.BestInCellPhones.com | Thanks to iCellPhoneDeals.com, MMORPG Games and Fat burning furnace review

A weboldal sütiket (cookie) használ, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldal további olvasásához kérem engedélyezd a sütiket. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Az oldalon megjelenő cikkek kizárólag tájékoztató jellegűek, azok tartalmáért felelősséget nem vállalunk.
Az oldalon közölt információk nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, hogy minden esetben feltétlenül kérd ki orvosod tanácsát is.


FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, ADATVÉDELEM