Mandulából túró? Igen!
Tejmentes túró recept mandulából. Nagyon finom, állagra és beédesítve ízre is megegyezik az igazi túróval.
Használható bármilyen süteménybe, palacsintába, de fogyasztható gyümölcsökkel is desszertként.
Hozzávalók: 1 csésze héjától megfosztott mandula (vagy mandula reszelék), fél-1 citrom leve (ízlés szerint), méz vagy agavé szirup (ízlés szerint), csipet vanília por, 1 nagyobb evőkanál útifű maghéj, víz
Elkészítés:
A mandulát héjától megfosztjuk (úgy, hogy forró vízbe mártjuk, és kinyomjuk belőle a mandulát). Vízbe áztatjuk kb. 1 napra, hogy könnyebben emészthető legyen, majd megszárítjuk és ledaráljuk. (Ha nem szeretnél ezzel vesződni, használhatsz készen vásárolt mandulareszeléket is, ez azonban nem élő). Egy turmix pohárba tesszük, beleöntünk annyi vizet, hogy bőven ellepje, beletesszük a vanília port, citromlét és mézet (vagy agavé szirupot), majd összeturmixoljuk. Ezután beleteszünk kb. 1 evőkanál útifű maghéjat, ez fog neki szilárdabb állagot adni, plusz még egy kis rost anyaggal is gazdagítja.
Pár perc után már fogyasztható is, miután az útifű maghéj megszívta magát nedvességgel.
Jól édesítsd és citromozd be, így lesz nagyon finom íze.
Én zabpelyhes chia palacsintába fogyasztottam, recept holnap! 🙂
Jó étvágyat!
—————-
u.i: Egy másik tejmentes túró receptet találhatsz itt, amit még régebben kölesből készítettem: Kölestúrós reform palacsinta
Köszi a receptedet ki fogom próbálni
Kezdő vagyok még a nyerstáplálkozás terén, így kérdezek.:-)
Miért nem élő egy boltban vásárolt mandulareszelék. az pirított mandulából készül?
Kedves Gabi!
Nem pörkölik, de mivel már valamennyire fel van dolgozva, csírázásra így, ilyen állapotban már képtelen. A másik, meg hogy nem tudni, hogy milyen eljárással hántolták le a maghéjat. A legegyszerűbb, ha hőkezelik, és úgy szedik le a héját … nem tudom pontosan, mi történik a nagy feldolgozó üzemekben. Nem gond azonban, ha ilyent használsz, én is szoktam néha.
Kedves Nóra!
Köszönöm, akkor megnyugodtam.
Kedves Nóra!
2 napja találtam rá a honlapodra, mert lúgosításhoz édesség recepteket kerestem.
Megdöbbenve tapasztaltam, hogy a lehetőségek tárháza nyílt meg előttem.:-))
Azóta elkészítettem a gyümölcslapot, ázik a barna rizs a tejhez, még pár óra és az is meglesz.
Most lettem kész a túróval.:-))))))
Hm….mennyei.
Igaz, kicsit csaltam, még nincs itthon útifű maghéjam, így pattogatott amarántot tettem bele. Nem többet, csak 1 ev.-nyit.
Isteni lett. Ezzel akartam megtölteni a gyümölcslapot, de vétek, mind a kettő isteni, együtt viszont kiütik egymást.
Azt hiszem, most neki állhatok palacsintát sütni, csak keresem az oldaladon a receptet.:-))))
Köszönöm a lehetőséget, hogy megismerhetem a nyers ételek világát.