Olívás-bazsalikomos tonhalfasírt






Volt itthon egy doboz tonhal konzervem (E-szám mentes!), ebből szerettem volna valami feltét félét készíteni. A tonhalfasírtra esett a választásom, és mivel fűszerként volt itthon olívabogyó és friss bazsalikom fűszernövény is, így ezzel ízesítettem.

Nagyon finom lett, főzelékhez kiváló feltét, de akár önmagában, salátával fogyasztva főétkezésnek is kitűnő.

Hozzávalók:

1 tonhal konzerv, fél vöröshagyma, fél gerezd fokhagyma, kisebb marék olívabogyó, néhány friss bazsalikom levélke, zsemlemorzsa, himalaya só ízlés szerint, bors, 1 db tojás (vagy őrölt lenmag vízzel összekeverve, ami egyébként jó tojáshelyettesítő is), szezámmag, sütéshez: olívaolaj (vagy kókuszzsír)

Elkészítés:

A tonhalkonzervet lecsepegtetem, majd összekeverem az apróra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a tojással, sóval, borssal, karikákra vágott olívabogyóval, és az aprított bazsalikom levéllel. Utána fasírt nagyságú lapos gombócokat formálok, szezámmagos zsemlemorzsában meghempergetem, és forró olívaolajban (vagy kókuszzsírban) gyorsan átsütöm.

Jó étvágyat!




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!

Powered by WordPress | For Free T-Mobile Phones visit www.BestInCellPhones.com | Thanks to iCellPhoneDeals.com, MMORPG Games and Fat burning furnace review

A weboldal sütiket (cookie) használ, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldal további olvasásához kérem engedélyezze a sütiket. További információ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Az oldalon megjelenő cikkek kizárólag tájékoztató jellegűek, azok tartalmáért felelősséget nem vállalunk.
Az oldalon közölt információk nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, hogy minden esetben feltétlenül kérd ki orvosod tanácsát is.


FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, ADATVÉDELEM