Spárgás-gombás rizottó






Egészséges étel a barnarizs. A rizottóhoz is a rizsnek a barna változatát használtuk fel, hiszen ez még tartalmazza a rizs külső héját, burkát, melyben a legtöbb rost, vitamin és ásványi anyag található.

A spárga alacsony kalóriatartalmú zöldség, így ezt az ételt különösen ajánlom fogyókúrázóknak is. Gyorsan elkészíthető finomság.

Hozzávalók:

Fél kötet zöld spárga (kb. 250 gramm), kb. 3 dl barnarizs, kis olívaolaj, tengeri vagy himalaya só, 400-500 gramm gomba (csiperke), kis pirospaprika, petrezselyemzöld, leheletnyi curry (elhagyható), 1 közepes fej vöröshagyma.

Elkészítés:

A gombát megpucoljuk, majd kis darabokra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk és kis olívaolajon megdinszteljük. Lehúzzuk a tűzről, és csipetnyi pirospaprikát szórunk hozzá, majd rádobjuk a gombát. Felengedjük kis vízzel és fedő nélkül puhára főzzük a gombát. Közben hozzáadjuk a curryt és a petrezselyemzöldet is, sózzuk.

Míg a gomba fő, a spárga aljáról levágjuk a fás részeket, és jól megmossuk, majd kb. 3-4 cm-es darabokra vágjuk. Enyhén sós vízben megfőzzük, meg leszűrjük.

A barnarizst is elkészítjük a zacskón lévő utasítás szerint.

Ha külön készen vannak az anyagok, az egészet összeforgatjuk és melegen tálaljuk. Ízesítésként a tetejét kis reszelt sajttal meg lehet szórni.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!