Az erdei gyümölcskrémleves egy mennyei ízkavalkád. Számomra a gyümölcslevesek minden ízben, minden mennyiségben jöhetnek. Vegán étel, még tejet sem tartalmaz. Tej helyett most cukrozatlan rizstejet használtunk a gyümölcsleves elkészítéséhez.
Gyors, finom egészséges, cukor sincsen benne, mivel máshogyan ízesítettük.
Hozzávalók:
friss piros bogyós gyümölcsök (málna, ribizli, eper, szeder), ennek hiányában bolti fagyasztott erdei gyümölcs keverék, fél csipet só, édesítéshez: xilit és stevia, kb. 2 dl cukrozatlan (natúr) rizstej, fél evőkanál étkezési keményítő vagy egy evőkanálnyi liszt, víz, fahéj, szegfűszeg, ánizs
Elkészítés:
A gyümölcsöket kis vízben feltesszük főni (nem szabad agyonfőzni, éppenhogy forrjon egyet). Míg nem forr, hozzáadjuk a xilitet és steviát ízlés szerint (figyelem! steviából nem kell sok!), és a csipetke sót, valamint a fűszereket (fahéj, szegfűszeg, ánizs). Ha forrt egyet, a gyümölcsök 2/3-ad részét kivesszük egy kis lével, és összebotmixereljük, majd visszaöntjük a lábasba. Közben a lisztet a rizstejjel simára keverjük, és a lábasba öntjük a leveshez. Egyet rottyantunk még rajta, és készen is van. Megvárjuk, míg kihűl, ezt követően hűtőben tároljuk.
Hidegen tálaljuk.
A fent elkészített leves ideális fogyókúrázók, diétázók számára is.
Megjegyzés: Aki nem fogyókúrázik, az édesítésnek használhat pl. mézet, agavé szirupot vagy juharszirupot is.
Jó étvágyat kívánunk!