Régebben el sem tudtam képzelni, hogy uborkából levest készítsek. Az uborkának úgyis nagy százaléka víz, ha ezt még felvizezem, milyen íze lehet??? – gondoltam.
Aztán egyik nap könnyű ebédre vágytam, és gondoltam, no, most talán ez is megteszi. Mikor megkóstomtam, már láttam, hogy hiba volt kihagyni eddigi étrendemből, mert nagyon ízletes!
Hozzávalók (1 személyre): kb. 5 cm hosszú kígyóuborka, vagy 2 közepes nagyságú hagyományos uborka, fél gerezd fokhagyma, kapor, kb. 2 dl víz, extra szűz olívaolaj, himalaya só, bors
Elkészítés: Az uborkát az olaj és kapor kivételével a többi hozzávalóval összeturmixoljuk, majd egy tányérba öntjük. Belekeverünk egy kis kaprot, vagy megszórjuk a leves tetejét vele, majd meglöttyintjük a tetejét egy kis extra szűz olívaolajjal. Felkockázott uborka kockákkal dúsíthatod, hogy rágnivaló is legyen a levesben.
Meleg nyári napokra ajánlom könnyű, fogyókúrás ebédként.
Tipp: kis zabtejszín vagy kesudió hozzáturmixolásával krémesebbé tehető – (nekem nem hiányzott belőle)
Jó étvágyat!