Reformosított kelkáposztafőzelék. Az eredeti recepten nem sokat kell változtatni, csupán annyit, hogy olaj helyett kókuszzsírt használunk a főzéshez, valamint fehér liszt helyett teljes kiőrlésűből használunk egy csöppöt.
A füstölt csicseri kolbásszal nagyon finom volt, és íme egy példa arra, hogy a csírákat szinte bárhol, bármikor, bármilyen ételnél felhasználhatjuk, még főtt ételnél is, ezzel is csak hozzátesz tápértékéhez.
Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, kb. 3 evőkanál kókuzszsír, 3-4 evőkanál teljes kiőrlésű liszt, 3-4 gerezd fokhagyma, kis majoranna, őrölt pirospaprika, víz, 1/3 rúd füstölt csicserikolbász, lencsecsíra, himalaya só, kevés növényi tej (pl. rizstej), 3-4 szem krumpli
Elkészítés: A kelkáposztát vékony csíkokra vágjuk, vagy lereszeljük, és sós vízzel együtt feltesszük főni. Közben elkészítjük a rántást: kókuszolajon egy kis teljes kiőrlésű lisztet megpirítunk, majd levesszük a tűzről és ráreszeljük a fokhagymát, mikor kissé kihűlt, akkor pedig rászórjuk a pirospaprikát. Felöntjük egy kis növényi tejjel (pl. rizstej) és vízzel és jól összekeverjük. Amikor majdnem megfőtt a kelkáposzta, hozzáadjuk az apróra vágott krumplit, és megfőzzük ezt is, majd a rántást hozzá keverjük, és adunk hozzá egy kis majorannát. Az egészet összeforraljuk, és már készen is van.
Megjegyzés: kevesebb rántást használjunk, mint a hagyományos rántásos leveseknél, éppenhogy csak az ízéért tegyünk bele. Készítsd kicsit kevesebb vízzel a főzeléket, így kevesebb rántás is kell bele.
Füstölt csicserikolbásszal és lencse csírával tálaljuk.
Ő a füstölt csicseri kolbász, isteni íze van. Növényi kolbászok közül ő a kedvencem.
Hús nélkül nem kell lemondani a megszokott ízekről sem. Ezeket a termékeket sem mindig fogyasztjuk, de tény, hogy remek helyettesítője az igazi kolbásznak. Bármilyen főzelékhez, szendvicshez nagyon finom, de készíthető belőle füstölt ízű szendvicskrém, pástétom is. Az ára sem vészes, ez a darab 398 Ft volt. Sajnos nem minden bioboltban kapható, csak azokban, ahol hűtő van, mert hűtést igényel.
Jó étvágyat! 🙂
Nem muszáj berántani, ha a krumpli egy részét összetöröd, az is besűríti a főzeléket!
Köszi Kata! Igen, jó ötlet! 🙂