Napraforgó csíra






Köztudott, hogy a csírák még a magnál is több tápanyagot tartalmaznak. Ilyenkor megnő vitamin, enzim- és ásványi anyag tartalmuk. A napraforgócsíra is ilyen.

Fontos, hogy otthon nyers napraforgót csíráztassunk, ne pirítottat. Boltokban lévő bio változatot részesítsd előnyben. Boltokban lehet kapni héjas változatot is, ezt is nyugodtan csíráztathatod, kb. egy éjszakás áztatás után. Előtte jól öblítsd le folyó vízben, hogy a mikroorganizmusoktól megszabadulj, majd áztasd, utána pedig tedd csíráztató tálba, és naponta kétszer öblítsd le.

Számos érv szól amellett, hogy beiktasd a napraforgócsírát (úgy, mint a többi csírát is) a hétköznapjaidba.

Rengeteg vitamint (A, B, C, D, E) és ásványi anyagot (foszfor, kalcium, vas, fluor, cink, kálium, jód, magnézium, mangán, réz) tartalmaz.

– Az összes aminosavat tartalmazza (fehérje tartalma 30%)

– Tisztító, méregtelenítő, vízhajtó, újraépítő hatása van.

– Magas a rost tartalma, mely segíti a bélmozgást, könnyíti a bél perisztaltikus mozgását.

– Foszfor és kalcium tartalma szükséges az ép fogakhoz, csondokhoz, a zsírok, szénhidrátok emésztéséhez, a szövet, és izomtónushoz.

– Vastartalma segít a vörösvértest képzésében, a réz pedig a vas ásványi anyag felhasználásához szükséges.

– Magas klorofill tartalma van, mely segíti a vér oxigénszállítását a sejtekhez.

– A jód a pajzsmirigyhormon alkotórésze, valamint elengedhetetlen az idegsejtek működéséhez. A magnézium segíti az izom-, agy- és a tüdőszövetek munkáját.

Hogyan fogyaszd a napraforgó csírát?

Fogyaszthatod önmagában is, nagyon finom, valamint müzlikbe keverve, bármilyen kencével megkent kenyérre, salátákba, levesekbe, pástétomként, vagy kereshetsz hozzá nyugodtan bármilyen hozzá való ételt.

A napraforgó csíra kapszulában is kapható, de a friss, élő változatnak természetesen nincsen párja.

***

Az otthoni csíráztatásról már egy korábbi cikkben szóltam, mely itt olvasható:

Csíráztatás otthon

További csírás cikkek:

Búzacsíra, a csodacsíra

Csírák, élő táplálékaink

***

Te is szoktál otthon csíráztatni? Melyik a kedvenc csírád? Te hogyan fogyasztod? Tudsz esetleg egy szupi receptet megosztani velünk?




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!

Powered by WordPress | For Free T-Mobile Phones visit www.BestInCellPhones.com | Thanks to iCellPhoneDeals.com, MMORPG Games and Fat burning furnace review

A weboldal sütiket (cookie) használ, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldal további olvasásához kérem engedélyezze a sütiket. További információ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Az oldalon megjelenő cikkek kizárólag tájékoztató jellegűek, azok tartalmáért felelősséget nem vállalunk.
Az oldalon közölt információk nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, hogy minden esetben feltétlenül kérd ki orvosod tanácsát is.


FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, ADATVÉDELEM