Élő, nyers tökfőzelék


Kíváncsi voltam már nagyon az ízére. Gitta blogjában és könyvében is megtalálható ez a nyers tökfőzelék recept. Féltem tőle, hogy a nyers tök olyan igazán nyersnek hat majd, serceg a számban és íztelen lesz.

De ez a recept is hatalmas meglepetéssel zárult. Egymás utáni két napon ezt készítettem magamnak, mert annyira ízlett. Egyáltalán nem hat nyersnek, mivel a tök besózva “meglágyul”.

Így egy vitaminokban, enzimekben gazdag nyers, élő tökfőzeléket sikerült ebédelnem. Próbáljátok ki Ti is!

Hozzávalók kb. 2 adaghoz:

kb. 0,5 kg tök, 4-5 cm-nyi sárgarépa, 2-3 cm-nyi zellerszár, kb. 1/4 sárga húsú paprika, fél vörös- vagy lilahagyma, Himalaya só, kis citromlé (ízlés szerint), kapor (ízlés szerint), kis víz

(Gitta receptjében még miso és kendermag is szerepelt, ám, mivel ez még nem volt itthon nekem, kihagytam, de anélkül is fincsi lett, azaz jobban mondva kendermag helyett 3-4 szem kesudiót is turmixoltam hozzá, így krémesebb lett).

Elkészítés:

A tök felét lereszeljük és besózzuk, majd állni hagyjuk kb. 10 percig. A tök másik felét a többi zöldséggel és ízesítővel (kapor kivételével) a turmixgépbe tesszük és jól összeturmixoljuk. Végén ízesítjük kaporral. Majd összekeverjük a besózott és kissé kinyomkodott tökkel.

Köszönöm a receptet Gitta! 🙂

***

Te kipróbálnád?
Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!