Nagyon finom, csíráztatott hajdinkából készült ez a gyümölcsös gabonakása avokádóval és naranccsal ízesítve. Élő, nyers étel, minden hozzávalója friss.
A natúr, pörköletlen hajdinát az étel elkészítése előtt jól meg kell mosni, egy órán keresztül vízben áztatni, majd csíráztató tálba téve két napig kell csíráztatni. Közben naponta 2-3-szor átöblíteni úgy, hogy egy tálba tesszük, és ide-oda lötyköljük a kezünkkel, hogy a síkos nyák lemosódjon róla.
Hozzávalók:
1 narancs, fél alma, egy kis banán csücske, egy avokádónak kb. a harmada, vanília por, fél csésze (kb. 1 dl) csíráztatott hajdina, agavé szirup vagy stevia ízesítésnek
Elkészítés:
A hozzávalókat egy turmixgépbe tesszük, és jó alaposan összeturmixoljuk.
Én díszítésnek avokádó és pici narancs szeleteket, kesudiót, banánt, mandulát és diót használtam. Laktató, frissítő étel, mely ugyanakkor nem üli meg a gyomrunkat. Ideális reggelire, vagy tízóraira.
Az ételnek csak előnye van, egyetlen hátránya, hogy a hajdina most sajnos csaknem duplájára drágult, amit a hajdinaföldek belvízzel való eláradásával indokolnak.
Jó étvágyat!