Magtejfölös kapros uborka






Az ötlet Szaffinától származik, az ő ínycsiklandóan guszta receptje alapján úgy döntöttem, ma kipróbálom ebédre egy lenmagos kréker társaságában.

Finom lett nagyon, ebben a nyári hőségben jól esik egy kis könnyű ebéd.

Hozzávalók: 2 uborka, fél sárga húsú paprika, egy nagy marék napraforgó mag, himalaya só, kb. fél citrom leve, kb. negyed gerezd fokhagyma, víz, kapor

Elkészítés: Az uborkát és paprikát megmossuk, felszeleteljük. Semmi savasító hatású ecetet nem használunk, hogy valóban lúgosító ebéd készüljön belőle. A zöldségeket egyszerűen csak leöntjük magtejföllel, majd megszórjuk kaporral.

A zöldségeket külön nem szükséges sózni, de ha így jobban “csúszik” neked, meghintheted egy kis csipetnyi himalaya sóval.

A magtejföl receptjét itt találod: Magtejföl

A lenmagos kréker hasonlóan készült, mint ez a zöldséges, hajdinás napkex, annyi változtatással, hogy zöldség nem került bele, kizárólag magok: napraforgó mag, tökmag, lenmag, szezámmag. Így zsírosabb ugyan, de kicsit másfajta ízvilágot képvisel.

Szaffina eredeti receptjét pedig itt: Kapros, tejfölös uborka

Jó étvágyat! 🙂




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!