Nagyon finomra sikeredett, padlizsánsalátát még nem készítettem, de fincsi lett.
Eddig a padlizsánnak csak a töltött padlizsán változatát, és a sima padlizsánkrémet és paradicsomos padlizsánkrémet próbáltam ki.
Bármilyen kedvenc fűszerrel elkészíthető.
Hozzávalók: 1 egész padlizsán, 2 paradicsom, egy evőkanálnyi olívaolaj vagy kókuszzsír, fűszer vagy fűszerkeverék (én grill fűszerkeveréket használtam), tejföl vagy magtejföl, himalaya só
Elkészítés: A padlizsánt meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. Picit besózzuk, és várunk vele 5-10 percet, míg levet enged. A levet leborítjuk róla, majd befűszerezzük, és így is hagyjuk kicsit, hogy átjárja a fűszer íze a padlizsánt.
Utána kis olajon megpirítjuk a padlizsánt, majd egy tálba szedjük. A paradicsomokat nem sütjük, hanem nyersen tesszük a salátába szintén apróra kockázva. Összekeverjük az egészet, majd tejföllel vagy magtejföllel összekeverjük és úgy tálaljuk.
Én barna rizzsel fogyasztottam, kitűnő vegetáriánus ebéd.
Jó étvágyat! 🙂