Tavaszi saláta kehely






Gyorsan, szezonális zöldségekből összedobható egy ilyen tavaszi saláta, még csinosabb, ha pl. egy ilyen kis kehelyben tálaljuk, és úgy fogyasztjuk.

Lehet hozzá bármilyen fincsi öntetet készíteni, lehetőleg zsírszegényet.

Ideális vacsorára, fogyókúrázóknak.

Hozzávalók:

saláta, paradicsom, retek, sárga húsú paprika, újhagyma, uborka

öntethez: tzatziki (ezen a linken egy nyers vegán tzatziki receptet találsz napraforgómagból készítve, én ezt most kevés natúr joghurtból készítettem)

Elkészítés:

A zöldségeket összevágjuk, összekeverjük, beletesszük egy kehelybe, ráöntjük az öntetet és már fogyaszthatjuk is. Akár kisebb, diétás főétkezésként, akár növényi fasírtok mellé fogyasztható.

Előnye, hogy élő, nyers, finom, kalóriaszegény, színes és nem üli meg a gyomrot, frissítő hatású.

Jó étvágyat!




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

3 hozzászólás to “Tavaszi saláta kehely”

  1. Liv szerint:

    Szia Nóra!

    Először is gratulálni szeretnék az oldaladhoz. Nagyon sok hasznos információval szolgálsz nekünk olvasóknak. Ezt ezúton is köszönöm!
    Másodszor szeretném megkérdezni, hogy hogyan készíted el ezeket a gyönyörű képeket. Mi a titkod?
    Rendszeresen készítek családomnak szülinapra, egyéb bulikra fincsi lakomákat, sütiket, tortákat. Szülinapnál jó lenne ezeket megörökíteni, de ilyen gyönyörűen még sosem sikerült.

    További szép napot és jó munkát kívánok!

    Üdvözlettel:

    Liv

  2. Winklerné Vámosi Nóra szerint:

    Szia Liv! 🙂
    Köszönöm a gratulációt, nagyon nagy örömömre szolgál, ha valaki talál hasznosságot az oldalamon!
    Hát, a fényképeket illetően nem vagyok profi, de ha látnád azokat a képeket, amiket még 1-2 éve csináltam, dobnál egy hátast! 🙂
    Fokozatosan az ember ráérez a dologra. Próbálok figyelni a háttérre (szeretem a hófehér hátteret). Ügyelni kell, hogy jó fény legyen, lehetőleg természetes fény. Figyelek az elrendezésre, hogy guszta legyen, plusz díszítésről is gondoskodok, ami akár egy levél, akár egy virág. Egy kis kompozíciót kell az ételből csinálni, hogy ne legyen unalmas a kép. El kell tudni találni, hogy milyen szögből fényképezed (pl. nem felülről), lehet kicsit döntve is, nem vízszintesen, vagy nem muszáj, hogy az egész kompozíció látszódjon a fényképen, elég egy találó nézet. Az ételekről általában több képet is készítek, és amelyiket a legjobbnak találom, azt rakom fel az oldalra.
    Sok sikert neked is a fényképezéshez! Biztosan menni fog!
    És gyere sokszor, folyamatosan frissül az oldal, szeretettel látunk! 🙂
    Üdv:
    Nóra

  3. Liv szerint:

    Nóra,
    Nagyon szépen köszönöm a gyors választ!
    Szinte naponta látogatom az oldalad és igyekszem elkészíteni a családnak az itt talált recepteket. Igaz még csak a beszoktatás fázisánál tartok, de egyre több reform kajcsit elfogadnak a fiúk is :-))
    Már nagyon várom a készülőben lévő könyveidet is!

    Üdv.

    Liv

Szólj hozzá, mondd el véleményed!