Vega “bacon”, azaz pácolt, aszalt padlizsán






Hihetetlenül finomra sikeredtek ezek a padlizsán szeletek, melyeknek az íze majdnem a megszólalásig hasonlít a bacon szalonnához.

Icipicit sós, így töményen nem is ajánlom fogyasztásra, de bármilyen köret mellé, vagy pástétommal megkent krékerre, kenyérre ideális.

Hozzávalók:

padlizsán, só, pici bors (de csak nagyon pici), őrölt pirospaprika, olíva olaj, fűszer ízlés szerint (lehetőleg aroma és natrium-glutamát nélkülit, olyant válassz, amiben kizárólag csak fűszernövények vannak.  (én grill fűszerkeveréket használtam)

Elkészítés:

A padlizsánt egészen vékony csíkokra elvagdossuk, majd elkészítjük a páclét: az olívaolajba beleszórjuk a fűszereket és összekeverjük. Egy kenőtoll segítségével megkenjük a vékony padlizsán szeleteket, majd aszalóba rakjuk, és szinte roppanósra aszaljuk. (Ha nincs aszalógéped, sütőben is készítheted úgy, hogy résnyire nyitva hagyod az ajtót, és a legalacsonyabb fokozaton működtesd a sütőt). Aszalás közben néha megforgatjuk a padlizsán szeleteket. Én cirka egy napig aszaltam, az olaj miatt kissé nehezen aszalódott, de a vége fele, mikor már jól átjárta a padlizsánt, folyamatosan törölgettem róla, így a végeredmény sem lett olyan tocsakos.

Isteni finom, próbáld ki. Az biztos, hogy én többször is készíteni fogom. A fotó nem a legjobb, de az ötlet szerintem nagyszerű! 🙂

Sőt! Mónika blogjában ugyanezt feltekerve tekercsként is láttam, ő zöldségekkel töltötte meg, így nagyszerű ebédet varázsolt.




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

2 hozzászólás to “Vega “bacon”, azaz pácolt, aszalt padlizsán”

  1. Szaffina szerint:

    Hű, ez tényleg olyan mint a bacon! Padlizsán eddig nem nagyon kapott helyet nálam…jó ötlet!!!

  2. M. szerint:

    Ma elkészítettem ezt a vega “bacont”. Igaz, már több, mint 6 éve nem ettem igazit, de ennél nem lehet finomabb! 🙂 Köszi az ötletet! 🙂

Szólj hozzá, mondd el véleményed!