Egyik nap ez volt a nyersebédem: padlizsán szeletek avokádókrémmel, magtejfölből készített tzatzikivel és lucerna csírával vega baconnel körítve.
Számomra a nyers főételeknek ugyan visszafogottabb íze van, főként a zöldséges ételeknek, mint a megszokott hagyományos társaiknak, de azért örülök, hogy mostanában egyre több olyan ételt sikerül összehoznom, amit meg is tudok enni jóízűen.
Hozzávalók:
4 szelet padlizsán (ha nincs, cukkini is jó, szerintem abból még finomabb lenne), himalaya só, avokádó krém, magtejfölből készült tzatziki, lucerna csíra, tálaláshoz: póréhagyma karikák, vega bacon (azaz aszalt, pácold padlizsán szeletek)
Elkészítés:
A padlizsán szeleteket (kb. 0,5 cm-es) enyhén besózom, majd egy-két percig állni hagyom. Rákenem az avokádó krémet, leborítom tzatzikivel, és megszórom lucerna csírával.