Lenmagos pizza falatkák


Fincsi pizza falatkákat készítettem, aszalt lenmagos kréker volt az alapja. Lehet a krékert kerekre is csinálni, úgy igazi pizza feelingje is van.

Régebben már készítettem nyers pizzát, a receptjét megtalálod itt:

http://www.fittnok.hu/elo-egeszseges-pizza

A mostani is hasonló, bár kicsit szerényebb. Csak pár falatkát szerettem volna enni, ebből Norcsika elcsent egy szeletet. Olyan öröm látni, ahogy jóízűen majszolja! 🙂

Hozzávalók: lenmagos krékerek, paradicsomkrém, pár szelet paradicsom, mungóbab csíra (vagy más csíra), de megpakolhatod bármilyen zöldséggel, olívabogyó

Elkészítés: Az előre elkészített lenmagos krékereket (a mostaniban nincsen répa, csak simán őrölt sárga lenmag,  egész sárga lenmag, barna lenmag és napraforgómag) megkenjük paradicsomkrémmel, melyet most pizzás fűszerezéssel tettem még fincsibbé. Erre pakoljuk a zöldségeket, paradicsom szeleteket, csírákat, olívabogyót.

Időben sokkal hamarabb elkészül, mint a hagyományos pizza, ugyanakkor egészségesebb, kevesebb rossz szénhidrátot tartalmaz, nincs benne sem cukor, sem élesztő, sem liszt, sem tej, ami a hagyományos pizzatésztába kellene. Valamint a szósz is élő, friss alapanyagokból készült, nem pedig aromázott és nátrium-glutamátozott (ízfokozó) konzerv paradicsomból.

Tartalmaz viszont rostokban és omega-3 zsírsavakban gazdag lenmagot és friss zöldségeket.

Jó étvágyat!
Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!